Wednesday, January 14, 2009

Insiden pagi kelmarin

Pagi kelmarin kan,suppose aku kena bangun paling lewat pukul 5.30 pagi.Actually dah tak der menda nak wat cuma nak panaskan kuah dal dan sambal je sebelum gi kedai.Lain-lain sumer dah get ready pada malam sebelumnya,jadi taklah kalut sangat bila bangun pagi tu kan.Tapi pagi kelmarin ntah camner ntah,mungkin lewat sangat tido,maka aku sedar je dah pukul 6.40 pagi.Terus kejutkan hubby,pastuh bukannya dua-dua nak terus bangun,siap bertekak dulu atas katil."Betul ke jam tu mama?papa dah kunci kul 5 pagi tau,camner tak dengar?"Tengok balik,rupanya dia kunci kul 5 petang.Cesss...Apa lagi,aku terus kejutkan anak buah aku,yang tu pun satu dah kunci kul 5.30 pagi tapi tak bangun gak.Ni kes nak bunyi je tutup balik kan.Lepas tu terus panaskan kuah and then terus mandi.Lepas solat terus siap2 pakai tudung.Around 7am dah siap semua.Ermmm,amacam cepat kan????tapi masih mandi pagi tau bukan tak mandi.Opsss...lupa nak bagi tau,actually aku takkan bangun pagi tu jika tak dengar bunyi ni..."meow,meow,meow".Nasib baik kucing aku yang kejutkan aku.Bising dia kat telinga kitaorang pagi tu.Naik turun katil,risau dia nengok tuan dia tak bangun2 lagi.Nasib baiklah ada dia,if not...jangan harap aku nak bangun dan kemungkinan besar tak berniaga kot semalam.Inilah tempat dia dok bila datang ngong dia iaitu atas almari baju kitaorang yang tinggi tu,tapi dalam ngong-ngong dia...aku sayangggggggg sangat kat dia tau.
Lepas dia kejutkan kami,dia tunggu depan pintu bilik air,tunggu aku mandi kot..tengok menguap sampai nak terletang badan tu kat blakang.
Yang ni lak dia tunggu time aku solat...isk baik tul kucing aku ni,ini lah yang dinamakan kucing sekolah.
Bagus ada kucing ni sebenarnya,leh jadi peneman kita dan kadang-kadang tak sunyi bila kita sunyi.

6 comments:

Yatie SawaNiLa said...

kau dah tau ke sapa yang bertanggung jawab keatas kehamilan kucing kau tuh???

anuar said...

sory ler an pon tak tahu saper yg bt cik y

Eina said...

sue...bisness fulltime ke now? nasib baik ader kucing kan...kalau tak confirm x bangun yer.

Hotmama said...

hihi...tak tahulah yat,kes rogol ni aku rasa...

Kak eina;
Yess,dah jadi fulltime for hubby tp sue masih lagi ngan MAB

Y u Z z 9071 said...

....bijak la meowww ni..

camne leh x sedar tu...penat sgt tu

Hotmama said...

mmg letih sangat yuzz...lepas uli tepung...uli lain lak...hihiihihihiih