Saturday, November 15, 2008

Yesterday,Today and Tomorrow

Wah,tajuk cam semacam je kan.Macam ni,Semalam kan aku jadi ala-ala cam fulltime housewife gitu kan,So aku pun apa lagi masak lah untuk lunch.Lama tau tak masak,kalau tak silap start dari bulan posa aku berhenti memasak. Semalam,aku buat Sambal ikan bilis campur ngan petai dan sup sayur.Bangun pun dah lewat so start masak pun lewat la jugak.Aku masak dalam pukul 12 tgh hari.Sambil - sambil tu,sempat la jugak cuci kain yang dah hampir seminggu tak cuci.Habis masak pun dalam kul 1 camtu.Tapi sebab nak tunggu Hubby balik dari sembahyang Jumaat maka,start makan kat ngan kul 2.15 la jugak.Nikmat tau bila makan kat umah dengan masakan sendiri.Walaupun tak sedap ke apa ke,tapi aku puas hati.Hari ni lak,aku masak juga tau,masak Asam pedas(Asam pedas rebus,no tumis-tumis),sayur campur goreng dan lobak masin goreng.Perghhh sedapp(Masuk bakul angkat sendiri).Ermm..esoklak nak wat apa yer?Dalam kepala otak nak masak kari ikan sebab dah lama tak masak yang tu.Tengoklah camner dan lagi pun esok aku dah genap 30(Waaa...tak nak celebrate sebab sedih siot bila umo dah mencecah angka 3 ni).Hah,korang nak tengok tak rupa sambal ikan bilis aku?Yang tu je sempat di snap,yang lain dah tak sempat.Apa-apa pun layan lah yer....Amacam???Terliur dak?

10 comments:

Eina said...

wah bestnyer petai tuh sue...mmg terlioq la!

sabrinaabubakar said...

dah tuo dah yek!!..hahahahahah...bagus bagus..hahahahah...awat tensen nooo..?jagn tensi tensi dong kang tuo kang..opppsss dah tuo pun...hahahahah

Sall said...

Sedap nyer rupe sambal ni, makan ngan nasi panas best ni ... :).

Men said...

... sedap ker ??? tengok mcm tk sedap jerr... ko orang ni pandai masak ker ??...

hahaha ...

Hotmama said...

eh sedap tau...tak caya tanya kak ina,sall and sab sebab depa pernah makan saya masak sebelum ni tau.....

Men said...

... sori lah sbb kata tak sedap ..lagipun ari ni hari ulang tahun hotmama .. jadi tak nak kutuk2 lagi ..

Hotmama said...

oooo....mmg tak patut

Sall said...

Sedap la men.. ko tau ape.??

Men said...

eh eh .. minah ni .. kepohhh .. ko tau ape kononnn.. yelah aku tahu .. ko ngan siminah sorang tu kaki makan ...

Hotmama said...

men,jangan ngata orang tau sebab esok awak akan berbini jugak.jangan dapat bini tak pandai masak dah lerrrr.....