Thursday, November 13, 2008

Ingat dah hilang

Sebelum datang opis,aku gi ambik office mate aku kat umah dia.Dia tumpang aku sebab keter dia problem.Lepas dah ambik dia,aku pun drive lah kan.Sekali baru aku teringat,mana handphone aku?aku tengok tepi tak ada,rasa-rasa ngan kaki kat bawah pun tak ada.AKu dah gabra tau,yerlah kan handphone baru lak tu.Aku pun suruh kawan aku try call,dia pun try lah.Tapi masuk message,so dalam kepala otak aku confirm ada orang ambik.Tapi aku tak tinggal mana-mana pun.Aku rasa ni mesti tercicir kat umah kawan aku ni.Tengah dok bawa keter ni,otak macam-macam pikir.Air mata dah macam nak tumpah dah.Walaupun bukan duit aku yang beli,tapi aku sayang tau.Dah lah menunggu nak dapat punyalah lama,dah dapat kejap je dah hilang.Kawan aku suh relaks dulu,kang sampai KLIA check balik dalam keter.Aku suh wife kawan aku check dalam bag aku yang kat belakang,dia kata tak ada.Waaaa....mau jerit pun ada tapi aku masih maintain tersenyum.Sampai je kat KLIA yang level 5,aku tak cakap banyak.Terus berhenti keter,dan aku check bawah tempat duduk semua.Memang tak dakkkk.....Air mata dah hampir-hampir nak jatuh ni.Sekali aku tengok gak dalam bag lagi skali,rupa-rupanya ada.Siap dalam casing lagi ha,patutlah wife kawan aku ni tak perasan.Perghhh...lega siot.Allah je yang tahu apa yang aku rasa waktu tu.Menggeletar je tangan mencari.Line tak berapa ada masa my fren try call sebab tu lah terus masuk message.Lepas ni aku akan lebih berhati-hati untuk ingat kat mana aku letak benda kesayangan aku.

5 comments:

Eina said...

lain kali beringatlah sue....hehehe

Men said...

... mmg ar ko ni ... gelabah sangat .. relaks la .. tapikan klu hilang pun bagus jugak .. hahaha

Sall said...

Sall pun selalu mcm tu tau... gelabah je kan.. nasib ko jumpe balik kan..

Hotmama said...

men,tu ler awak ada banyak duit leh la cakap camtu.Bagi org yang tak banyak duit,benda tu sayangg tau kalau hilang.ingat senang nak dapat??????Betul dak sall??????

Anonymous said...

len kali jgn tergopoh gapah drive,ha nasib bek x dak pape ,hp hilang x pe jgn org hilang eeee,,sue kan