Monday, October 13, 2008

New Day and New Me

New day nyer sebab yerla rehat 2 minggu pastuh dah nak mula keje balik ni,paham-paham jer lah yer.
New Me pulak sebab aku bertekad untuk diet ni.Korang jangan gelak tau sebab I'm Damn serious kali ni nak kurangkan berat badan ni.Bila dah makin membesar ni memang rasa tak selesa sangat.Nasi aku still makan tapi makan sehari skali jer,dan tu pun satu senduk je.Lauk pulak aku lebihkan sayur dan ikan.Aku stop makan ayam dan daging.Malam pulak aku akan makan roti atau pun quacker oat.Mula-mula ni memanglah terasa sikit sebab yerlah dah biasa kan.Tapi insyaAllah aku akan cuba kuatkan iman aku kali ni.Hopefully bolehlah berjaya kali ni.Amin...

10 comments:

izzamil said...

la la la ... nak tengok ..tul ker nk diet ...

Aku pulak lepas ni .. nak makannnn.. satay sbb kawan aku buat open house .. dier tempah dekat 5 ribu cucuk kat Leman Satay berhampiran Ampang Jajar ..
...haaa ko tahukan tempat tu ... sedapnyerrrr masa panas2..

Sall said...

Bravo..bravo.. semoga berjaya...
tapi kan nak bgtau ko Sue, Sal dah confirmkan reunion kite, 95% confirm buat kat restoran opis I punyer... makanan western + local..

Nanti Suraiya will announce berapa nak kena bayar..

Yatie SawaNiLa.com said...

gud luck su....
jgn lupe pi jogging sekali...

Hotmama said...

Thanks Yat,sall...korang ler sahabat setia aku.

To Izzamil yang suka jeles ngan aku,kau tunggu yerrr....apa?ingat chek ni setakat cakap je?hang tungguuu no

izzamil said...

.. ni nk tanya, walaupun aku tk ada dlm senarai re-union ko orang .. aku leh join ker ...

..la bukannya apa .. bila sebut menu ala W + L ni ...rasa macam terpanggil pulak perut aku ni nk join sekali ..

kalau ikut hati ni mmg arr aku malu .. tp perut ni yg tk tau malu......

Hotmama said...

mmg kau tak tau malu pun.....hahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Sall said...

Izzamil, nak joint kalu ko kena bayar semua yer.. hahahaha.. aci tak?

Kata kat Sue giler makan... tak sangka lak ko pun sama yer..

Su, camno ni? Ko nak bawak ke budak ni? hahahaha...

Hotmama said...

ermmm...jap nak timbang sukat yer,
eleh,dok penang nak mai kl?su tak cayalah dia nak join.

Jim Broga said...

Diet boleh.. tapi kena slow2 jgn "cold turkey" nanti terkejut badan kita. Lagi satu ayam boleh makan... kulit dia yg jgn makan... kalau nak kurus lagi makan bulu dia je...

izzamil said...

hoo... ko orang kata aku ekk ..siap ko ... mentang2 aku dok penang .. jauh ...