Tuesday, October 14, 2008

Kota A'Famosa Melaka

Huhu...Dari Penang,singgah jap Sepang pastuh terus ke Melaka.Fuhh,jalan sungguh aku raya kali ni.Aku dah banyak kali dah datang A'Famosa but hubby blom lagi.Di Melaka,kitaorang cuma pergi 3 tempat ni jer,
1.Kota A'Famosa
2.Dataran Pahlawan
3.Perigi Hang Tuah

Lain-lain,tak sompat sebab masa teramatlah singkat.Lagi pulak esok harinya tu kan aku dah keje.Ha,inilah Kota A'famosa.Aku rasa korang pun tahu lah tempat ni.

Masa ni tak ramai sangat lah orang,biasa-biasa je.Minah Salleh ni tengah tangkap gambar ngan Iguana.Satu gambar RM3,aku buat derk je,aku tangkap gak pastuh blah.

Amboi,bukan main lagi hubby aku berpossing

This is my BIL

This is me,takut aku tengok diri aku sendiri,makin kembang

Lepas tu kami ke Dataran Pahlawan.


Banyak lah barang-barang yang dijual tapi my BIL cakap mahal kat sini,kalau nak beli macam belacan ke,kopok ke pergi kat perigi Hang Tuah.situ harga agak murah,so apa lagi pastuh kami pun geraklah ke perigi Hang Tuah.

6 comments:

Y u Z z 9071 said...

x singgah kg yuzz...

kat melaka tau..

x makan ikan bakar umbai??

Hotmama said...

yuzz,ler naper tak ckp?melaka kat mana?umah kakak sy kat Taman Duyung.Umbai tu dah selalu pergi.sedappp sangat ikan bakar dia.Nasi lemak dia pun sedap

izzamil said...

...gbr no 5 ngko ker Sue ...isk ik ikk .... patut lah makin ....

Hotmama said...

sudah2 ler kutuk orang ni...tunggu yer nanti orang dah diet...bagi check masa sebulan na

Y u Z z 9071 said...

taman duyung....laa.satu taman dgn umah makcik sedara yuzz...

ari tu raya pun pegi umah dia...
wahh...dekat dekat je kite rupanye..

Jim Broga said...

ayng 3 ringgit satu gambar tu.. tangkap ngan minah salleh tu ke ngan iguana tu?