Friday, May 22, 2009

Jogging cum window shopping

Kelmarin petang masa otw nak balik umah,tegerak dalam hati nak ajak hubby gi jogging kat area umah.Masa tu kira awal lagi la jugak kan dalam kul 6pm gitu.Sampai je umah,tengok laki ku sedap je tido.Aku ajak lah jugak dan dia pun oklah,katanya dia malas nak jogging so dia nak tengok je aku.Hampeh tul lah kan,iyer je nak kuruskan badan.But at last hubby bagi baikkkk nyer idea iaitu kitaorg gi jalan-jalan kat nilai 3.Aku pun oklah janji leh kluar peluh.So kitaorg park keter kat betul2 entrance Nilai 3,then kitaorang tawaflah satu Nilai 3 tu.Sambil jalan tu,leh gak kan window shopping.
Ada gaklah few kedai yang kitaorang masuk.Kedai perabotlah,kedai kain,kedai beg,kedai kasut dan macam-macam lagi.Alaaa..kannya masuk lama2 pun,masuk kejap2 je.Tanya2 harga mana yang patut pastuh kira budget,nanti baru beli bila dah berduit lah kan.Ha,ni muka org tensen kena gerak bangun gi exercise.
Ini lak muka happy aku sebab dapat gak exercise setelah sekian lamanya.
Hari ni nak ajak lagilah.Syok tau exercise ni,badan rasa cam sihat je.Walaupun kitaorg jalan je,tapi berpeluh2 jugaklah.Korang pun tahu kan betapa besarnyer Nilai3 itu kan.

2 comments:

yati said...

su kau ckp kat ann dia dah "kurus" la

★ whoaamello ★ said...

Aww, how fun! When I get married and have a husband of my own, I'm gonna make him do these things with me too. =D Good luck with that weight loss goal of yours!