Tuesday, April 28, 2009

Durian dan Mentimun

Jap lagi nak ke Subang ada meeting ngan 2 orang bosses.Arghh tensen lah nak meeting ngan depa ni.Sat lagi ada je benda yang tak kena dan mesti macam2 yang nak diminta.Kekadang aku menciklah ngan GM aku,dia suka sangat bagi arahan kat sesapa pun yang dia suka.Kekadang aku rasa keje tu bukan level aku yang patut buat.Sepatutnya manager aku yang buat tapi semua nak dilepaskan ke aku.Apa hal bos2 dapat gaji banyak tapi keje orang bawahan yang gaji tak seberapa ni yang nak kena buat.Nak cakap lebih-lebih susah,yerlah depa kan durian dan aku pulak ibaratkan mentimun.Sekali kena gilis,hancur.Tapi masih ada setengah bos yang berhati mulia dan kenapa aku tak dapat bos macam tu???Bos macam ni kan sanggup turun padang buat keje sama2 ngan anak buah dia kan.Iskkk bila eak nak dapat?Ermmm...aku rasa sampai kucing bertanduk pun aku tak dapat dah kot.Dulu ada tapi dia dah pun tukar department lain sebab naik pangkat.

8 comments:

Sall said...

Sabar la Sue.. mana tau leh naik pangkat jadi bos nanti. InsyaAllah.. haa.. kalau jadi bos nanti, jangan lupa orang bawahan. dan kawan2 cam kami ni hehehehehheeee.. open table ek.

Yatie SawaNiLa said...

takpe su... bila durian tu kena kopek kau buat tempoyak ha masa tu mentimun boleh lanyak dia kau kau

Hotmama said...

sall;
tak lupa nyer kengkawan yg byk bg dorongan slm ni.

Yat;
Betul..betul..betul,aku setuju

yatie said...

tiba2 teringin nak makan pulut durian dgn timun cicah sambal belacan..:P

Anonymous said...

woohhhhhhh..kutuk boss ekkkkkkk..depan bukan main gi..YES BOSS jer...boss yg baik tu kita tau saper....:000000

Anonymous said...

HOTMAMA ni tol tol HOT ar...jgn ar kutuk boss tu..kitorang SAYANG ngan dia tau..dialah boss yg PALING SPORTING, PALING PENYAYANG, UNDERSTANDING, MURAH HATI...makan tahun wooo nak naik pangkat..kwih kwih kwih..kot tak, tak dapat ar gi MAKAN HANGIN....toin toin toin

Anonymous said...

eleh.....sayang katalah sayang ...apalak komplen2 cam ni. Kan kakak tu kakak kesayangan awak. OK la tu ...dah ada 2 orang kakak kesayangan. Tahun depan mesti naik pangkat....kalau tak naik pangkat....pakai tongkat la. Tentang recorder tu ....ok gak....leh buat kenangan abadi. yelah kalau rindu malam2 leh dengar suara kakak2 awak tu kan..ekekekekkekee......

Hotmama said...

ooo...budak dua org ni nyer keje la ni...hep,ni gi wat keje ke mkn angin ni ha???mentang2lah dpt broadband free.report ngan dua org kakak kesayangan i baru tau...