Wednesday, February 18, 2009

Nak jadi model kereta ke???

My hubby ni kan,leh di katakan hampir setiap hari dia ulang alik pi Giant Nilai tu untuk tengok keter ni.Minat sangat katanya,dan lagipun harga nyer agak murah dan its MPV car 2400cc.Ermm..memang not bad sebab ianya engine dari Mitsubishi.Nak tahu baper?RM88k je,memang murah lah tapiiii blom bleh beli lagilah sebab paham-paham lah kan dengan keadaan ekonomi sekarang.Sabar yer papa...bila business dah maju kita beli yer jadi kita usaha sama-sama yer.Memang puas hati kan kalau pakai MPV,selesa nak berjalan jauh especially dan kalau ada family ramai.InsyaAllah,ada rezeki adalah nanti.Aik dah jadi model keter laki aku ni?????
P/S:Sayangg...cover sket perut tu aihh.

8 comments:

sabrinaabubakar said...

hihihi..kita minat kete sama ek?anyway kak sue that car mmg besar and better dari Nissan tapi tulah kalau nak li kete dinasihatkan beli dalam tahun ni but middle of the year sebab prices of cars akan jatuh especially keta 2nd hand.Keta cherry easter ni made in China tau..and banyak kompelin interior dia but the rest ok..

Yatie SawaNiLa said...

kau carik keter besar aku lak nak carik keter kecik

kakngah said...

sy ade gak tgk kete ni. tp, kt giant snawang. hubby pn kata price dia berpatutan & xyah risau la enjin dia kan mitsubishi. dah establish. kalau ade jeki, rembat jek brg sbijik 2 skrg. bkn ape, kalau ade jeki anak2 pulak, ngam2 kete langsai, dh blh konsentret on education anak2.

Men said...

Klu ade rezeki nnti .. tak yah beli keter ni .. sbb nyerr made in china. and the whole world dh tahu .. barangan China LOW QUALITY walupun guna enjin JEPUN..
Tunggu MPV baru Proton EXORA kapasiti enjin 1.6 . teknologi LOTUS .. akan kuar bulan ni.Price reasonable >< 80k jugak. Kereta Nasional lebih hebat ...

Charms Allure said...

Wah bergaya sungguh che abang dengan kereta tu ye. Mmg kena beli sesuai sgt. Eh kita dok dekatlah.. Well assuming dok Nilailah..

Charms Allure said...

Opps dok Sepang ye.. Lagi dekat. I used to kerja kat Shah Alam.. 3 tahun mmg sakit travelling.

Hotmama said...

Sab;
ermm selesa kalau nak jln jauh,tu yg penting.

Yat;
aih,takkan tak nak tambah fmly lg kot.

Kak ngah;
oo ye ke?itulah enjin nya dah mmg dah tahu dah kebagusannya.

Men;
bukan xnak sokong kereta nasional.Kalau perodua of course but not Proton.Cth mcm pesona la,enjin pakai enjin yg dah org tak pakai.skali sakit...terukk lah tuan dia.

Charms;
eh i dok Bdr Baru Nilai laaa.Kat area cempaka tu.

SueCute said...

Oh patutlah dah lama tak update Su..bz yea sekarang?....emm Insyallah aku doakan cita-cita nko tercapai nak keta tu yea....Wish U all the best