Friday, January 2, 2009

No more Overtime claim

Pagi tadi masa datang opis,aku terus buka email dan yang paling tak suka baca email dari boss aku.Nak tahu email pasal apa?ermmm....For year 2009,there's no more overtime. Arghhh....tak suka nyer sebab dah takleh nak earn more money lah kan. Actually money not the main problem here,tapi macam mana dengan fieldwork aku?Survey sampai ke tengah malam kadang-kadang. Kalau nak biar je part timer buat,macam mana kita nak tahu diaorang betul-betul buat atau diaorang tanda je sendiri form tu.Aku rasa sesapa yang pernah keje ngan survey company mesti tahu kan.Time buat fieldwork,mesti kena ada satu supervisor untuk monitor.Maybe not everyday lah tapi at least twice a week.Ini masalahnyer aku langsung dah tak boleh nak OT.Kalau dah tak boleh OT maknanya no more monitoring lah kan.Ermm...tak perlah nak wat camner,dah arahan boss.Ikut je lah yer.

6 comments:

Y u Z z 9071 said...

company tengah cut cost tu...ekonomi tengah gawat ni biasala tu.

camne tu?...sabar je la ek

Yatie SawaNiLa said...

ALA DULU AKU fE LAGI TAKDE CLAIM.. SO CLAIM UNDER MILAGE JE

Hotmama said...

yuzz,yup company tgh cut cost.sabar je lah nak wat camner kan.

yat;
ok gak leh claim mileage,aku kalau kena datang pun,no mileage la...

Sall said...

Susah gak kalau camtu ye... tapi kan, takkan mileage pun tak leh claim... ni bukan company ABC ok..

Diana-k said...

keje secare berbakti laa nampak gayenyer kak ehh....
hiksss

Hotmama said...

Sall;
mileage leh claim kalau su ada gi HQ atau gi LCCT je lah.Tapi kalau katakanlah kena datang gak keje hari minggu ke,mileage tu tak adalah nak claim.sblm ni,kitaorg leh claim OT so okaylah.Lepasnih dah tak derlah OT tu.Sedih Sedih...

Diana;
Ermmm....bakti,bakti gak...tapiiii.....tak nak ckp lagi,nak nangisssss dah ni.Nanti dah takleh shopping2 cam selalu lagi dah...waaaaaaaaaaaaaaaa.