Friday, January 9, 2009

Bermulanya episod baru di tahun 2009

Banyak tul entry aku hari ni.Ni ngan mood okay nak blogging kira okaylah kan.Actually aku nak share ngan korang sumer tentang plan yang dah dirancang me and hubby for this new year.Actually tak der lah nak citer2 kosong je,tujuan sebenarnyer nak promote jugak ni.Ha...promote apa eak?Macam ni lah nak disenangkan cerita dan supaya korang-korang sumer leh paham lah kan.Esok,maka akan bermulalah business hubby yang dok dirancang selama ni.Business apa eak?Business roti canai lah,so lepas ni hubby dah tak keje ngan orang lagi sebab dia dah punya business sendiri.Actually banyak dugaan dan rintangannya sebelum kami nak set up this business.Mula-mulanya korang tahu kan,kitaorang kena rompak,pastuh kena pindah rumah lagi.Duit yang kami simpan nak wat modal berniaga,terpaksa guna separuhnyer untuk berpindah randah.Mula-mula cam nak give up la jugak tapi Alhamdulillah ada gak rezeki yang menyelit-nyelit ditengah-tengah kesusahan ni.My mom ada gak tolong sket-sket.Dengar cam berniaga guna modal tak banyak kan,padahal nak business roti canai yang kecil-kecilan ni pun guna riban gaklah modalnyer.Kami bernasib baik sebab akak kedai yang kami nak tumpang dulu sementara ni bagus orangnyer.Dia ambik sewa RM150 je sebulan,So kira orait sangatlah kan.

I just hope,this business will be the beginning of our future.Bukan nak kata kitaorang tak ada future tapi biarlah dimasa-masa yang akan datang kehidupan kami akan lebih senang dari sekarang.Ha...citer,citer gak kan,so korang-korang jangan baca je..kena mai pekena roti canai kami na.Sapa-sapa yang datang dan bagi tahu you all ni "Hotmama Readers", I will give free sebiji roti canai.Hikss..leh gitu?Kira oraitlah kan.Tapi sekali jerlah yer...lebih-lebih kang,bankrup laki aku.Okay lokasinya adalah di Restaurant Ala Kampung,Taman Seroja,Bandar Baru Salak Tinggi.Sapa-sapa yang tak berapa pasti tempat ni kat mana dan teringin nak makan,bolehlah tinggalkan phone number kat anuorismail@gmail.com.I will contact you all direct okay.Sorry no pic yer,esok baru start so esoklah baru nak snap apa-apa pic.Datang ramai-ramai na.....

10 comments:

Y u Z z 9071 said...

alhamdulilah..

harus terjah nanti...

tungguu tauuu

i'm hotmama readers...

sabrinaabubakar said...

Good plan kak sue..emmm pasni buat ala frozen.memula tak yah freezer bagai dah maju baru li freezer..kalau frozen ai memang nak arr and i will jualkan.

Sall said...

Congratssss.... semoga berjaya dan berjalan lancar. Nanti kalau senang kami nak pi rasa roti canai Nuor tu yer.. :D.

Men said...

Aku sebiji tak cukup .. mau nyer aku 3 biji .. boleh kot ..
Klu boleh nnti aku turun kl .. nak rasa mcmana orang Penang buat roti canai ..betul2 HOR LIAU ...
Lagi satu teh tarik komtar satuuuu ...

Eina said...

selamat berbisness sue n hubby...ader award amik yer nanti

Hotmama said...

thanks to all...

mai tau jangan tak mai...cek tungguu na

yatie said...

okey sue, bila kak Y pergi salak Tinggi jumpa member2 lama,kak Y singgah :)

Hotmama said...

kak Y;

Ok su tunggu

Mrs.R @ Emi said...

hi..
patot aa..pagi2 lalu dpn kedai tu nampak dh ada stall roti canai...
semoga sukses..ada masa nnt sy p terai..umah kt tmn dahlia je

Hotmama said...

Mrs.R;
Dah lalu tu jangan lak lupa singgah....