Sunday, November 2, 2008

What makes you popular???

Apa yang jadikan kita ni popular?Adakah kerana kita banyak harta?Kerja bagus?Cantik atau handsome?Ermm..mungkin yer dan mungkin tidak.Tapi kebanyakkannyer memang yer lah.Tak dinafikan kalau kita lengkap seperti semua di atas tu,chances nak popular tu memang cerah lah.Kenapa yer manusia dinilai sebegitu rupa?Kenapa mereka ni tak dinilai dari segi kepakaran mereka?Mungkinlah kepakaran akan jadikan sesorang tu ternama juga satu hari nanti,tetapi mesti akan ambik masa kan jika dia cuma punya kepakaran dan tidak yang lain-lain seperti di atas.Sebenarnyer semua ni bukan nya tertulis dalam mana-mana Kitab atau Al-Quran tetapi semuanya berdasarkan dari cara pemikiran manusia sejak dari Azali lagi.Sebenarnyer ia boleh diubah dengan satu tekad dan semangat.Jadi kepada yang kurang berharta dan kurang lawa tu,jangan give up yer,sesunggunyer kamu lebih pandai dari segi pemikiran dari mereka-mereka yang berharta dan lawa itu.Peace!!!

2 comments:

Men said...

.. tiada harta .. apa lagi rupa paras yg tak sebrapa .. tapi tinggi nilai budi bahasa ... ala mcm sy kan ..kan!kan!kan!

Hotmama said...

alalalala....ye la tu.