Friday, October 31, 2008

Siannyer dia demam...

My husband kena demam panas,kesian betul kat dia.Hari ni dah masuk 3 hari lah dia MC.Semalam lah paling teruk,Bayangkan aku balik keje semalam,buka je pintu rasa macam berbahang je kat umah.Rupa-rupanyer bahang dari badan dia.Aku pegang di,mak ai punyalah panas.Aku suruh dia mandi dan pas Maghrib aku bawak dia pi klinik.Tengoklah orang demam ni,walaupun demam tetap tersenyum.

Lepas pi klinik,kebetulan Office mate aku buat rumah open house.I asked hubby,dia nak pi ke tak,then dia cakap dia nak pi sebab dia lapar.Hampeh betul,demam-demam pun larat gak lagi nak pi makan.Ala,kat sana pun dia tak makan banyak sangat.Dia duduk je,aku lah yang melayan dia.Its okay papa,sayang punya pasal,I dont mind.Dah balik umah tu,badan dia makin panas.Aku pun ambik air asam jawa dan jerelum kat kepala dia.Bagi dia makan ubat,then dia tidur.Pagi tadi dah macam okay sket lah.Lunch tadi pun aku balik dan belikan lunch for him.Dia masih macam lemah lah.Tapi suhu badan dah makin turun.Cepat-cepat sembuh yer papa,Mama risau tau kalau papa sakit.

9 comments:

Jaafar-Fezah-Izzati-(Izzah) said...

Demam ker..alahai..sianyer..patut la Hotmama lama tak jot something dalam blog. Tak apa...ada yg jagakan..semoga cepat sembuh?

Hotmama said...

a'ah,bz jaga orang sakit.kalau bini yang sorang ni jaga sapa lagi kan.betul tak papa?

Men said...

..alamak nuarrr ...mcmana nk nasihat ngko.. aku pun dememmm daaa... tp ngko lebih baik dr aku sbb dh berbini .. macam aku haaa... masuk angin kuar asap ..

anuar said...

Apa2 pon terima kasih sayang jg papa...itu ler men said cpt2 kawin tak lih keseorgan...lagi pon sayang aku nilain macam sikit...RASIA ler kan....i love u mama...

Men said...

oooiii ... nk tahu gak rahsia dia .. amacam nnti aku turun KL kita borak sama2 ..
kita lepak kt tempat best2 .. sy blanje mkn ...

.. tp kite berdua jerr.. yg len jgn nk sibukkk .. pegi main jauh2 .. ok sy dh set .. tunggu hari yg sesuai .. k

Hotmama said...

amboihh....ah,jangan harap dapat berdua je.I akan ikut.Apa-apa pun,Papa..I love u too.

Men said...

.. apa ni nuarrr ..

Hotmama said...

ah...jangan harap

Men said...

... hiii .. geram betul la...