Tuesday, November 18, 2008

Perempuan sombong @ KLIA

Tadi,aku follow part timer pergi buat survey kat Domestik area.Macam biasalah kitaorang distribute survey form kat passenger yang dalam waiting lounge.Lepas tu,aku adalah approached dua orang perempuan melayu ni.Dari segi pemakaian,memanglah kita tahu yang dia tu wanita Islam sebab bertudung bagai kan.Tapi bila aku bagi salam,hampeh dia tak jawab.Memang menjadi kepantangan aku bila diberi salam tapi tak pandai jawab dan buat muka macam dia lah wanita terlawa di dunia ni.Aku tak dapat nak gambarkan betapa berlagaknyer dia.Tapi,aku stay lagi,aku kenalkan diri aku,aku buat apa kat situ dan lastly aku tanya lah pasal opinion diaorang pasal KLIA.Aku suruh bagi rating dari 1 hingga 5,baper dia nak bagi kat KLIA ni.Dia bagi 3 je,dan ermmm....what to do,tu dia nyer opinion kan.Kawan dia lak bagi 4,dan bila aku tanya nape dia kata airlines staff kekadang sombong,unfriendly.Hah...tahu korang marah bila orang lain sombong ngan korang.Yang dia buat muka tu,ingat lawa sangat????Aku nak attached gambar dia kat sini.Aku curi-curi ambik kat blakang part timer aku.
Ni baru nak pi penang dah berlagak dah,blom lagi fly pi jauh cam Europe ke,US ke kan.Iskkk....ada lagi manusia sombong dalam dunia ni.Tapi aku rasa,kalau lelaki hensem pi dekat dia,confirm dia layan kan kan kan.

13 comments:

SueCute said...

Emm penat kerajaan buat budi bahasa budaya kita kan Su....nak buat camno ada gak org melayu masih camnie...tapi aku respect la pada kawan2 lama aku kat BNM nun walau sekarang aku tak kerja sana termasuk xx bos aku yang dah dapat Dato/Daton pu kalau jumpa masih tetap cam dulu...org kata bak resmi pada semakin berisi semakin tunduk ke bumi...sabar yea Su...

Sall said...

Ek eleh, pandai lak die bengang orang nyombong ngan die yer.. ntah hape2 la minah ni yer.. tak sedar diri tul la..

Betul ko kata, die naik AirAsia ke MAS tu? berlagak diva sangat tuh..

Hotmama said...

Sue;
Betul tu sue,su pernah interview sorang Datin ni tau,punyalah baik.Siap dah abis isi borang survey,leh bangun datang kat su antar borang tu tau.

Sall;
Alaa...naik MAS tapi takat pi penang je lah kan.

Yatie SawaNiLa said...

jap aku gelak kat minah tuh muah muha.. su.. aku rasa dia tgh sengugut kot

anuar said...

nasib baik bini aku..kalau kena kat aku dah lama aku bt dia malu....muka pon kau org dah tahu perangai cam maner kan....

Men said...

nuar .. ko jgn pegi .. nnti dier goda engko satu hal pulak .. biar aku jer yang pegi sbb aku bujangggg ..

Anonymous said...

poyos je minah tu.. muka takde la bagus sgt..hihihi

Sall said...

Haa.. Nuar, kasik can kat Men tuh.. InsyaAllah akan dapat bini lagi teruk dari kitorang ni.. baru padan la ngan muka die.. hehehhe.. opss, hari besday die la, dah ckp tadi tak nak kutuk.. maaf zahir batin ye Men..

Hotmama said...

tu lah..papa jangan nak menggatal.bagi pluang pada org yang masih bujang.Suka lah dia dapat bini camtu,pastu esok kena control dan lepas tu ngan kita pun dah takleh kawan kan sal kan.

Diana-k said...

lenkali akak kasik penampoo jer org2 camnie..takpon sound jer kak.. " ko ingat muke ko lawaa??? lawa lagik tapak kaki kucing aku!!" hamekk...

Hotmama said...

uiskk...Diana,bagus idea tu.betulkan sebab dia ingat dia lawa la kot kan.

Men said...

.... ooo ko org ni sempat kutuk aku ekkk ...
Ni .. nuar or daday ker .. ko orang pegi ushar lak pompuan ni ... mana tahu kot2 sangkut kerr..

pompuan ni baik kot .. cuma kadang2 Sue tersilap approach kt seseorang tu ... mungkin tak kena kt mana2 ker ..

pegi jgn tak pegi ....
hahahaha...

Hotmama said...

tgk tu....blahkan pompuan tu jgk.aku gak yg salah.tak per2x