Friday, November 21, 2008

IQ Test

Lets test how brilliant you are:-

Don't take any notes or use a calculator, and remember, your replies must be instantaneous.

Take 1000. Add 40. Add another 1000.
Add 30. 1000 again. Plus 20.
Plus 1000. And plus 10.
What is the total?


Answer: 5000?




The correct answer is 4100.
Try again with good calculator.

Pstt...Aku mula-mula kantoi jugak.Hihi...

6 comments:

yatie.sawanila.com said...

aku kira... jawapan dia betul... tak pakai kalkulator ok...

not bad la iq aku

Hotmama said...

ermmm...kau terror.Yat,tak sampai lagilah barang tu.

SueCute said...

Thanks a lot Su for the wishes
sejak dari smlm lagi aku dapat ucapan banyak kiranya korang semua masih ingat dan sayangkan Sue lah kan dari dulu dan setia hingga kini...anyway dah kira tadi gak jawapan aku betul lah macam result nko conggak je sempoi lah entry nie...ahak!

Hotmama said...

its okay su,thats what friends are for kan.Aku pun heran camner aku leh dapat jawapan 5000.Dekat 15 minit aku pk tadi.Last2 baru dapat yang betul.Padahal senang je benda ni.Memang lah sejak dua menjak ni asyik tido 3 jam je sehari,maka IQ pun dah jadi kurang bagus.

Eina said...

sue, IQ k ina pun bagus gak la..first kira dapat 4100...tak guna calculator tau...

Hotmama said...

Memang sah IQ su tengah problem untuk seminggu ni.Bayangkan kak ina,sehari tido 3.5 jam je.Dah nak biol dah ni.Tak sabar nak tunggu selasa ni.