Saturday, October 11, 2008

Rojak Tonggek

Hahahaha...makan lagi yer.Dah tuh balik kampung 2 kali setahun mahu aku tak qada semua makanan yang ada kat Penang dan tak ada kat KL.Next makanan yang best ni adalah jenis buah-buahan.Kan aku dah kata,walaupun suka makan tapi I really particular jugak dengan apa yang aku makan.Tak semua jadi makanan kegemaran tau.
Meh tengok keadaan gerainyer
Biasa je gerainyer,Stall tepi jalan je.Tapi memanglah jadi tumpuan orang ramai.Ada dua jenis pencicah,satu tak pedas dan lagi satu pedas.Me,of course lah yang pedas.

Ada macam-macam buah,dan satu cucuk cuma Rm0.40.Korang ambiklah amenda pun,harga tetap jugak sama.Ha,korang tau nape dipanggil rojak tonggek?Sebab masa makan,kena tonggek sikit sebab kalau tak,kuah dia mesti terkena kaki.Huhu...

4 comments:

Sall said...

Waa... macam best je sue.. Sal suker rojak buah ni...

Eina said...

tu la mmg menarik tgk kuahnyer tuh...terlioq dh nie....

izzamil said...

FLASH BACK ...Sue said:
" Hahahaha...makan lagi yer.Dah tuh balik kampung 2 kali setahun mahu aku tak qada semua makanan yang ada kat Penang dan tak ada kat KL.Next makanan yang best ni adalah jenis buah-buahan.Kan aku dah kata,walaupun suka makan tapi I really particular jugak dengan apa yang aku makan.Tak semua jadi makanan kegemaran tau ".

..ko tengok Sal .. dier cakap jer .. mana kiter nampak ekkk .tah tah abis sume dia bedal .. dengan kuah2 abis clear ..

Sall said...

Hahahhaa.. ko nih lawak tul la Izzamil..

Mati la Sue bengang ngan kiter..