Saturday, October 18, 2008

On The Way

Pernah dengar tak ayat "On the way"?I believe everybody did.We normally used it when we are on the way to meet somebody.When the person we promised to meet called and ask where are you now?Immediately we will tell him that "I'm on the way".Adakah kita betul-betul maksudkannya atau kita terpaksa mengatakannya sebab kalau kita bagi tahu where exactly we are,dah confirm kena sembur.Am I right?Jangan tipulah kalau korang kata korang tak pernah buat camtu.Memang betul bila korang cakap korang on the way,mungkin lagi 5-10 minit korang akan sampai.Tapi pernah tak bila korang cakap korang on the way,dekat sejam baru nak sampai.Me honestly will say yes,memang pernah tapi tak lah selalu.So,lepas ni apa kata bila orang yang kita janji nak jumpa tu call dan tanya kita kat mana sekarang,cakap je sejujurnya kat mana kita.Kalau terlewat,just say sorry sebab kita ni kan manusia kadang-kadang mesti ada je salahnyer.Lantaklah orang tu nak cakap apa kan,yerlah dari dia tunggu korang tak jugak muncl-muncul,lagilah angin.Peringatan untuk kita juga,bila dah janji tu belajar-belajarlah untuk tepatinya.Bukan apa,tak naklah sampai kita ni dicop sebagai seseorang yang tak pernah menepati janji.Nak ke cam tu?Lu pikirlah sendiri.

4 comments:

anuar said...

ello

Hotmama said...

alamak laki aku,hihihihihi

izzamil said...

tu laaa.. dunia ni kecikkk .. tk leh sorok2 nyerr .. ko follow dier nuar ..

Hotmama said...

papa...I love u