Saturday, October 18, 2008

Arghhhh...tak dak air

Tensen tau kat area Sepang ni tak der air.Mula-mula bagi notis air tak dak hari khamis je,alih-alih berlarutan 2-3 hari lagi.Ni semua sebab ada paip bocor kat mana ntah.Semua penduduk kat area sepang ni langsung tak dak air simpanan yerlah mana tahu jadi camni.Memanglah Syabas datang hantar air tapi banyak mana sangat boleh ambik.Macam aku setakat berdua je okaylah,tapi yang ada anak-anak?Sian depa tau.Tadi tengah hari leh lagi mandi kat umah sebab air tangki ada lagi.Malam tadi aku ngan hubby pi mandi kat hentian Nilai.Aku ingat kami berdua je yang pi mandi situ,rupanya ramai lagi yang mandi kat situ jugak.Sampai tersumbat bilik air hah,bising mak Indon tu sebab dia kena bersihkan tandas.Nak wat camno,dah hari ni hari kami penduduk Sepang tak der bekalan air,so yang mana area ada air tu janganlah kedekut pulak.Tadi dalam berita ada cakap,paling cepat boleh siap lagi sehari,paling lama lagi 3 hari.Mak aiii,tak dapat ku bayangkan kalau sampai 3 hari.Nak minum,boleh beli air mineral,nak makan kalau,makan je kat luar,nak mandi?nak kencing,nak %#4&%@ camne?Biar tak dak elektrik tak pe lagi jangan tak der air kan.Tapi apa-apa pun,aku masih boleh mandi lagilah cuma tempat kat mana tu je tak sure lagi.Arghhh tension oi.

8 comments:

Sall said...

Sian ko takde air. Lagi kesian kat orang yang ada anak2 ramai dan kecik2 kan.

Hotmama said...

uisk..ko tak tido ke?aku lainlah memang klawar....

Sall said...

KO ingat ko sorang je ke kelawar.. hahahaha.. tido la, bangun jap, sajer je.. sebelum tido balik tuh, berinternet la jap... :).

Abg Zafran dah bising suruh tido tuh.. hahahaa...

izzamil said...

...bukan kelawar ...sbb kelawar dia melilau ..
mungkin burung hantu kot ... haaa... btul la..burung hantu ... sbb dia tk melilau .. mata jer kejip2 ...
sesuai ... la ngan ko orang ... hahaha...

sabrinaabubakar said...

uit mandi tak ari nih...hihihihi..mau bacin org org sepang kan..hahahahha..

Hotmama said...

eh,air dah ada lah semalam.Puas tul mandi smlm..hihihihi

sabrinaabubakar said...

tulah semalam baru dapat tgk berita barulah tau..huhuhu..kalau tau awal dah lama saya call ejek org2 sepang nih..huhuhuhu

izzamil said...

..patutlah sari dua ni aku masuk blog ni bau semacammmm jerrr..
skang .. dh ok dh ..dh di recover balik ...

len kali kenalah stanby .. ada backup kn senangg..