Thursday, October 16, 2008

Kenapa yer???


Aku bila dok saja-saja dan kadang-kadang suka terpikir,kenapa bila seseorang tu banyak duit, ada rupa dan ada nama sikit,mesti dia akan disanjung?Kenapa orang yang tak berduit(bukan tak dak langsung la,maknanya kurang sikitlah dari yang kaya ni),kurang sikit dari rupa parasnyer dan dalam kerja pun tak berjawatan tinggi mesti orang tak pandang sangat kan.Inilah yang dikatakan zaman millenium yer,penuh dengan sifat materialistik dalam diri masing-masing.Aku tak kata semua orang,sesetengah je.Orang macam ni sentiasa akan OK je ngan apa yang this type of people buat.For them,orang-orang camgini takder cacat celanya.Yerlah depakan berduit,hensem atau lawa lak tu dan punya jawatan tinggi kan,of course lah YES memanjang.Kalau macam kita yang kurang semua ni,mesti bila bagi apa-apa idea susah nak diterima.Kadang-kadang lom cakap lagi dah mula kata NO.Nak kata kita jeles ngan orang-orang camni tak jugak cuma kadang-kadang I think orang yang bawah-bawah ni lagi banyak idea dari diaorang yang ada kelas ni.Diaorang tu ntah apa-apa idea dan kadang tak berinformasi langsung tapi orang akan suka je.I really dont know why.

4 comments:

Yatie SawaNiLa.com said...

ala su biasalah tu... tp aku notice org kaya selalu lupa diri...

Jim Broga said...

We've got a name for these type of people...it's called snooty bastards...

Sall said...

Itu la namanya kehidupan Su... rambut sama hitam tapi hati lain2.. tapi kan sekrang dah tak leh la guner peribahasa nih, rambut dah macam2 color dah.. hehehhehe...

Su.. harapnya, kalau ada rezeki kite jadi kaya-raya nanti, jangan la kite lupe diri kan... :).

Hotmama said...

bukan kaya je yat,bila dah berjaya sikit je mulalah lupa diri.