Thursday, October 16, 2008

I miss You


Rindunyer kat kucing aku ni.Bukannyer dia dah tak der tapi dia dah tak macam dulu.Sejak kami balik dari kampung,anak-anak dia dah tak dibenarkan masuk ke dalam rumah sebab tak pandai kencing dalam bilik air.Depa pandai berak je dalam bilik air.So,yang kena nyental umah of course lah my husband.Apa lagi dia tak ndak anak-anak kucing ku itu dok dalam umah lagi.Aku pun paham sebab busuk umah kan.Tapi mak nyer sanggup berkorban demi anak-anak,dia pun dok kat luar jugak.Apa-apa pun kitaorang takderlah kejam sangat,walaupun dok luar umah tapi makanan still provided by us.Mak nyer kadang-kadang aku kidnapped gak masuk umah sebab rindu nak main ngan dia.Aku still bagi dia mandi.Semalam lagilah kesian,dah lah ujan lebat so aku pun carilah diaorang nak suh duk dalam umah dulu.Tapi cari tak jumpa.Last-last mak nyer balik sebab lapar.Lepas makan terus bising nak kluar balik sebab anak dia kat luar.Aku terharu sangat tengok dia begitu mengasihi anak-anaknyer.Binatang pun sayang kan anak kan,kita manusia sampai ada yang buang anak dan yang ada tuh,tak nak jaga elok-elok.Siap dipukul-pukul,kebajikan diaorang pun tak dijaga.Apa nak jadi ngan dunia ni kan.

4 comments:

izzamil said...

bagus...bagus berak lagi ... sepahkan kt lantai ...
boleh buat air freshner ganti Ambi-Pur .. macam vannila ..hahhaha...

Hotmama said...

dia tak berak kat lantai lah.dia KENCING je lah.ada je point dia nak kenakan orang.Jagaaaaa...

Sall said...

Sal memang tak suke bela kucing.. tenguk je ok la. tak tahan ngan bau kencing berak die tu la.. rajin ko Sue..

Hotmama said...

nak wat camner sall,mmg dah sifat semulajadi su suka kucing.