Monday, October 27, 2008

Have you ever???

Pernah tak korang masa driving tiba-tiba:-

a) Ada keter yang bawa laju dan cucuk-cucuk korang dari belakang.Tahulah keter power kan tapi tak yahlah nak berlagak nak bawa rapat-rapat.

b) Kita tengah bawa keter kat lane yang betul dan tiba-tiba ada keter potong dan dah tu suka hati dia mai dok depan kita then bawak pelan nak mampos.Yang tu memang menyusahkan yerlah kang tiba-tiba terlanggar sapa yang susah?

c)Kita nampak ada satu keter baru je kluar dari simpang,dia dah nampak kita tapi gatal nak kluar jugak.Its okay lah tapi yang menyampahnyer bila dia kluar bukan nak tekan terus tapi bawa terhegeh-hegeh je.

d)Ada keter yang bawa kat lane untuk potong tapi bawa terhegeh-hegeh.Punyalah slow,kalau dah slow masuklah ke kiri.Kekadang tu boleh pulak selamba je dia dok cakap tepon la,hisap rokok lah,sembang ngan awek kat sebelah lah...Kalau nak bawa keter secara berpoya-poya camtu,tolong pergi kat laluan kiri.Sebab kalau tak,korang akan menyusahkan orang lain.Sebab tu lah berlakunya jalan jem bagai.

e)Yang last ni,special pada orang yang pakai lampu kristal kat keter dia.Menyusahkan orang lain tau tak.Memanglah cantik tapi bila dia buka lampu tu,buat orang lain menyampah je.Silau lah lampu camtu.Orang camni nak senangkan dia tapi menyusahkan orang lain especially pada orang yang rabun silau macam aku.

Pendek kata,nak memandu tu biarlah dengan cara tak menyusahkan orang lain.Nak senang sendiri tapi orang lain disusahkan.Apa Kes?????

6 comments:

Yatie SawaNiLa.com said...

yg no.1..selalu esp kalau drive sorang.... tang ni kau nak bawak lajuy ngan aku blh lah...wa bawak keter laju la...tapi aku ckp nyampah org sembang kat tepon bwak keter... for those yg bawak motor mesti dorang tak nampak... mmg nak mkn penyepak aku la...
pastu keter yang ln atas emergency lane...kat sini selalu motor lalu kan sbb takde jln motor...memang aku sepak keter tuh..esp keter mahal la

Hotmama said...

kau mmg terkenal dengan kegansterannya lah yat.tapi laki aku lagi dasyat,kalau time dia naik motor then ada keter himpit dia,siaplah....sepanjang keter tu mesti akan ada toreh.tak kiralah mahal ke murah.

anuar said...

ko bila nak dtg umah kami yet...

Yatie SawaNiLa.com said...

next week ye cik an... tapi kat airport je la.. hihi.... kan airport tu rumah ke2 su...aku tak toreh takut nanti keter aku kena toreh gak muah muah

anuar said...

tak kan aku nak bt cam tu kat kwn2 aku...

Yatie SawaNiLa.com said...

tapi yang pasti kalau aku bawak keter.. sure kasik motor lalu sbb i pun naik motor so.. kite paham perasaan motorist