Saturday, September 27, 2008

Last Minute punya Shopping Raya

Ni dah kira last minute punya shopping Raya.Not me yang shopping tau but my Hubby.Aku baju raya dah ada tapi hubby still tak beli baju melayu.First,kami pergi kat Bukit Jalil sebab katanya kat situ ada jualan murah,harga borong.Masa sampai tu hujan punyalah lebat.Nasib baik dalam keter ada dua payung.Memang nampak besar tapi banyak kedai yang dah tutup.Barang yang dijual pun tak der banyak pilihan.Harganya pun tak murah lah,tetap mahal juga macam kat tempat lain.Last-last,bukan hubby yang shopping tapi aku juga yang terbeli tudung dua helai.Murah lah tudung tu sebab tu lah yang terbeli,2 helai cuma RM10 je.

Aku bagi cadangan kat hubby untuk ke Masjid India je sebab situ banyak pilihan.Mulanyer dia cam malas sebab biasalah situ dah lah sesak then nak parking pun susah.Kitaorang pergi gak dan nak senang,kitaorang parking kat Medan Mara tu.Situ kan dah dekat ngan Sogo,pastu lak kebetulan kat situ ada cam Baazar jual macam-macam.Kitaorang masuk je lah,punyalah banyak barang nyer,baju kurung lah,tudung,baju melayu.Harga dia ke?perghhh memang murah giler.Aku kuatkan iman untuk tak nak beli apa-apa.Niat aku cuma nak beli baju hubby je.At last,beli la jugak baju melayu dia dan butang baju skali.Total cuma RM78 je.Memang lah murah dan jenis kain pun memang lembut dan sedap hubby aku pakai.Tak sempat lah nak snap apa-apa gambar sebab orang punyalah ramai dan aku malas nak snap kalau ramai-ramai sangat.Tu pun tangan tak lepas pegang tangan hubby sebab kalau terlepas confirm aku sesat.

5 comments:

Sall said...

Murah yer Sue.. Sal semalam gi PKNS Shah Alam.. giler la mahal weii... nak gi KL, malas giler nsk redah.. ko tau je la kan.. ngan nak cari parking bagai. Sal memang tak suke turun KL kalau takde hal yang betul2 penting.

Eina said...

mmg murah sue...Shah Alam tahun nie punyerlah mahal...tp nak tak nak beli gak arrr...nasib baik k ina beli baju anak jer...abg farizal pakai baju thn lepas jer...

Jim Broga said...

Semua barang dah naik harga sue, mana2 pun sama jer mahal dia... terima kasih kepada kerajaan dalam usaha mereka meringankan beban rakyat.....

Hotmama said...

Itulah shopping last minute ni mmg best leh dpt discount lebih.

Yeap Jim,kita kena terima kasih kat Kerajaan sebab dah makin KURANG beban kita kan.

izzamil said...

...mcm nilah .. kalu nk murahkn .. haaa.... beli bahan2 dn buat sendiri ... hahaha....
jangan marah jangan marah ..