Tuesday, December 28, 2010

Sayangilah KLIA

Orang mesti kata..mentanglah kau keje kat KLIA, nak promote airport nampak...Hello, For your information, KLIA ni hak semua tau. KLIA adalah kebanggaan Negara sebab korang tengoklah betapa cantiknya struktur dia. Mat Salleh sendiri kagum ngan keindahan KLIA, inikan pulak kita....we are Malaysian okey. Kita kena proud sebab ada Airport yang cantik cam gitu. Jangan asyik nak mengomplen aje keje nya yer.Im sure semua dah tahu kan yang KLIA 2 dalam pembinaan. Actually ia adalah untuk menggantikan LCCT sekarang yang penuh sesak itu. Kenapa yang ni tak dipanggil LCCT jugak, kenapa KLIA 2?sebab, all facilities kat situ adalah sama yang macam ada kat KLIA sekarang dan lagi dekat berbanding sekarang. Kalau yang transit2 kat KLIA dan lepas tu nak tukar naik Air Asia, tak yah susah2 nak ambik taxi atau bas dah lps ni....boleh naik tren je terus pergi.

Okay, now aku nak share apa facilities yang ada kat KLIA ni yang mungkin korang tak tahu.Actually, KLIA semuanya ada tau cuma perasan ngan tak perasan je.Ini adalah contoh2 nya....
1. Sport lounge
2. Movie lounge
3. News lounge
4. Free internet kiosk
5. Free Wifi
6. Free handphone charger
7. Ayer Spa
8. Foot Reflexeology
9. KLIA Jungle Walk
10.Children play area.
Nak lagi details, sila lah layari website KLIA ni.
Sekarang aim kami warga KLIA adalah untuk mendapatkan gelaran Airport terbaik didunia. Bayangkan Incheon dah 6 kali berturut2 boleh dapat No.1 tau, inikan pulak kita. Sama je orang depa ngan orang kita, tapi kenapa depa boleh? kita pun mesti boleh punyalah....Apa2 janji semangat Malaysia Boleh tu kena ada dalam jiwa semua rakyat Malaysia.

2 comments:

yatie said...

Incheon tu dah 6 kali dapat the best Airport? mak aih..respect lah.
lepas ni bawak masuk pulak cite apakah anda boleh shopping di KLIA..hahhaha..since naik Air Asia je banyak skrg ni..nak tgk apa perkembangan tmpt2 shopping disana..:D

Hotmama said...

Sure Kak Y...nanti su buat special entry apa yang boleh shopping kat KLIA dan LCCT tu yer