Monday, February 2, 2009

Ehh!!!Dapat Bunga...

Actually insiden ni dah berlaku last 2 weeks tapi tu lah tak ingat nak citer kat sini.Satu pagi tu,kami sampai kedai lebih kurang kul 6.30 la kan,tiba-tiba pekerja kedai akak yang kitaorang sewa tu mai bagi bunga.Katanya masa diaorang buka kedai pagi tu ada jumpa bunga kat atas tong roti canai kitaorang. Bibik tu cakap bunga tu dok atas tong roti canai kitaorang macam ni.Waaaah...terkejutlah jugak kan sebab baru buka kedai 2 minggu dah pun dapat bunga.Untuk apa yer bunga tu????Adakah untuk sebagai penghargaan kepada roti canai kami yang sedap???cewahhh perasan.Tapi tu lah bila kami bagi kat akak kedai tu dia cakap,selama dia berniaga ni tak pernah pulak orang letak bunga kat kedai dia.Dah la tu,bunga hidup lak tu...

I told hubby,tak yah lah pikir bukan-bukan.Kita bukannya nak jatuhkan sesapa,kita niat nak berniaga dan dapatkan rezeki yang halal.So biarkan je la...orang dah bagi ambik je lah tapi tak yah lah simpan.

4 comments:

sabrinaabubakar said...

ada org minat abg kak sue kot..huhuhu...abes arr kak sue ..ahakss

Hotmama said...

ha tu lerrrr....tu yg takut ni.

miMiE aZim@Sk ^V^ said...

heheh takdak kad ker..? hik hik.. pasal main tinggal cenggituh jekk
apola itu olang
hihihihih

Hotmama said...

ermmm,tak der kad..kalau ada kad senang nak tahu