Monday, December 1, 2008

Mengapa Dirindu

Haaa...hari ni aku nak share ngan korang salah satu lagu kegemaranku.Laki aku dah tak larat nak geleng kepala.Katanya aku ni memang taste orang tua.Lantaklah,janji aku suka dan aku happy.
Betoi dak?Aku tak tahu apa yang aku suka sangat lagu ni.Tapi lirik dan lagu ni memang betul-betul menyentuh perasaan.Dah ramai yang cuba bawa lagu ni tapi Allahyarham Seniwati Saloma jugaklah yang bawa lagu ni paling best.Jom kita dengar,and aku tak kisah lah kalau korang nak panggil aku taste orang tua yer.

Hikss...camner?best tak?????

10 comments:

etomyam said...

peeergh...tabik spring lah, ni bukan taste orang tue...in fact you have a taste...steady, lagu lama evergreen, lirik yg cantik n penuh makna, lagu sekarang...ntah apa-apa

yatie said...

tak kisah la su,people nak kata taste org tua ke muda ke..janji happy..sudah!

Sall said...

Memang best ape lagu ni.. Sal pun suka gak lagu2 lama... tapi kan, Sal suka lagu2 Hail Amir angan Uji rashid.. tak la lama sangat kan... :D.

Men said...

.. kesimpulan dier :

.. ngko ngan si minah hotmama ni mmg tergolong kategori orang lama .. senang cakap lah >>> orang tua-tua ..
so , mmg sesuai' la ngan jiwa ko orang... makcik makcik ..
Macam aku pulak .. orang muda .. so taste tak sama arr...
.. lagu ni .. boleh lah dengar tapi halua telingan den ni .. mak aihh .. tak leh terima...

so jgn ambik hati ekk .. komen sy ni ..

Hotmama said...

tak pe Men,biar la....tanpa org lama2 ni...kau pun tak der nak merasanya hidup kat dunia ni.Apa-apa pun kau dah mengperkecilkan hiburan zaman mak2 kita dulu.Dalam erti kata lain,kau ni memang tak kenang budi lah.Hahaha...Jangan marah yer ngan komen saya ni.dan lagi satu,kaulah salah sorang orang muda Melayu yang tak kenal asal usul kau.Opsss,Jangan marah yer.

Men said...

.. soal itu tak timbul .. so jgn salah faham .. jgn marahkan nyamuk .. kelambu abis dibuat pukat ..

cuma .. orng kata taste tak sama ..

mmg betul lah makcik2 ni .. mungkin nyanyuk kot ...
jangan lah hot mama ..

apapun terima ksih lah kerana makcik begitu perihatin dengan lagu2 lama...lagi pun baru dan lama itu tetap tidak sama.

Yang baru jugak dipuja .. yang lama di buang begitu saja ..
.. kena terima hakikat...

Hotmama said...

First time aku dengar orang cakap real punya "Yang baru dipuja,yang lama di buang".Ermmm....now I understand.Nak wat camner kan,aku sedih sebab kata-kata tu kluar dari mulut seorang anak muda yang pernah aku kagum satu masa dulu.

Sall said...

Amboi.. mamat ni... kan ko pun suka lagu2 lama kan.. Sall ingat ada satu post kat blog ko tuh kalau tak silap.. dah kenapa ngan mamat ni jadi camni...

Sabar Sue.. biasala manusia ni kan.. sekelip mata boleh berubah.. mungkin masa tuh die tak tunjuk perangai sebenarnya.. hehehe...

Men said...

..alamak dier org dh marah aku dah ...
mintak maaf lerrr ... bukan aper nnti takut kena boikot ngan ko orang pulak..

Hotmama said...

haaa....padan muka.Ala,kitaorg ni kan,walau jahat camner pun kau,tak derlah sampai nak memboikot2 ni.