Thursday, December 11, 2008

Benda yang aku tak suka

Okay,nak straight to the point ni,benda-benda yang aku tak suka adalah :-

1. Bila orang membandingkan diri aku dengan orang lain. Memang aku tak suka bab ni sebab kalau takleh terima kekurangan aku,I dont mind but please jangan nak comparekan atau nak samakan diri aku ni cam orang lain.Aku akan terasa seperti eiiii....hina sangat ke aku ni?Ermmm...lebih kurang camtu lah rasanya.

2.Bila orang usik barang aku tanpa pengetahuan aku tapi bila ditanya tak nak ngaku dan yang paling irritating adalah dia boleh buat bodoh je.

3.Bila orang ngumpat kat belakang.Haa...yang ni Im sure semua orang benci dan menyampah kan.Walaupun aku tak suka...tapi kekadang aku terrrrmengumpat pasal orang lain kat belakang jugak.Actually tak mengumpat sangat la...cuma satu luahan hati pada orang-orang tertentu.Kalau mengumpat ni,lebih kepada bawak mulut kan.Bawa citer sana sini kat semua orang kan.Betoi dak?Ha,kalau macam tu...rasanya tak dak kot.Waahhh,cover.

4.Kena tipu.Haaa,yang ni memang selalu lah kena.Sebab apa eak?sebab aku ni terlalu lembut hati kot.Bukan nak masuk bakul angkat sendiri tau tapi inilah hakikatnyer.Memang aku tak suka ditipu tapi inilah yang selalu aku kena.Kalau kena tipu dengan iklan-iklan bodoh ni,aku tak kisah sangat sebab aku yang bodoh pi percaya benda-benda tu tapi yang aku tak suka bila kena tipu dengan orang yang rapat ngan aku.

5.Buat kerja last minute tapi inilah hakikatnyer.Dari dulu sampai sekarang masih jugak buat kerja last minute tapi Alhamdulillah still siap on time.Tapi termengah-mengahlah nak siap.

6.Lipat kain.Haa..yang ni memang diakui sendiri oleh my husband.Dia kata,aku ni rajin dalam hal lain actually cuma satu je aku pemalas iaitu lipat baju.

7.Bangun pagi.Alangkah baiknyer kalau hari-hari kerja start pada pukul 1 tengah Hari dan balik masih pukul 5 petang.Huhu...

Apa lagi eak????dah tak ingat dah la...Rasa-rasanya tu je kot buat masa ni.Actually entry kali ni bukan nak kenakan sesapa cuma meluahkan apa yang terpendam.Jadi sesapa pun pleaseeee jangan ambik hati yer.Byeee

2 comments:

Yatie SawaNiLa said...

sue... ada persamaan kita
no.1,no.d,no.2, no.7 dan satu lagi org yang berlagak....aku mmg cukup nyampah... esp yang rasa dia bagus, kaya bla bla...

Sall said...

Sue.. sal rasa ape yg ko listkan memang ramai yang tak suka.. hehehehe.. Sal pun sama ngan ko No 6 tuh.... hahahaha, dan No 7, adalah paling best sekali.. :D. Kalau ada Sall pun nak gak..