Wednesday, November 19, 2008

Tafsiran mimpi

Aku nak share lah sket pasal beberapa mimpi yang pernah aku alami dan ada maksud disebalik mimpi-mimpi tu.Antaranya adalah:-

1)Mimpi nampak burung Helang terbang
Aku pernah mimpi ni masa tu 2 bulan sebelum aku nak ke Zurich.Aku mimpi ni dalam dua kali jugaklah.Aku ternampak 2 ekor burung helang terbang kat langit.Aku citer ngan laki aku,dia cakap mungkin aku nak kemana-mana kot.After 2 months,aku di offer oleh my boss untuk ke Zurich.Bila ingat-ingat balik,a'ah betul lah apa yang hubby cakap pasal mimpi tu.Sekarang ni,tak mimpi lagi dah nampak helang tu.Dok tunggu gak bila lah nak mimpi nampak helang lagi,hihihi....


2)Mimpi mengandung
First time aku mimpi ni adalah sebelum kawin.Hairan gak lah kan mimpi macam tu.Tapi lepas dua hari aku mimpi macam tu,ada je rezeki masuk dan rezeki tu dari sumber yang kita memang tak duga.Bukan skali tau aku mimpi macam tu,dah banyak kali dah dan memang benda yang sama akan jadi.Lepas kahwin pun aku pernah mimpi yang sama.Dalam otak dok pikir,kot2 lah nak ngandung betul ke kan,tapi sama gak jadinyer...ada je rezeki dari sumber yang tak diduga datang.

3)Mimpi kena patuk ular
Yang ni,toksah dok cakaplah,pas kawin pun ada gak termimpi kekadang.Sebelum kawin pernah mimpi dan lepas tu,hihi...seganlah nak cakap.Okaylah aku cakap,adalah orang kampung yang terbekenan.Opsss...hubby tak tahu.Hihihi.Tapi sekarang kalau termimpi jugak...ermmm tak tahu lah sapa lagi yang berkenan.Bukan aku sorang je mimpi camtu but hubby pun pernah gak mimpi kena kejar ngan ular.Tu sapa lak yang berkenan kat hubby aku ni.Pelik gaklah.So,mimpi ni aku nak percaya dan tak percaya sama banyak je.

Okay,tu jerlah mimpi yang betul aku pernah mimpi pun.Lain-lain banyak lagi tapi ermmm...cam tak logik lah.

15 comments:

Sall said...

Su, ko ni lawak betul la.. punya la Sal gelak pasal yang kena patuk ular, dan laki ko kena kejar ngan ular tuh.. sengat lawak ok.. Sall pun dulu masa sekolah selalu mimpi pasal ular ni tau sampai fobia sesangat kat ular, ko tau kenapa sampai mimpi.. sebabnya, Sal terjumpa ular kat dapur umah mak kat kampung... sampai sekrang takut giler tau..

Hotmama said...

hihihi....biasalah sall.ni laki aku tak baca lagi ni.kalau dia baca mahu aku kena lepuk...

yatie said...

Su, Kak Y tak pernah mimpi kena patuk ular..tapi pernah mimpi di kelilingi ular..banyak betul..menakutkan..tapi dalam banyak2 tu..ada seekor yang betul2 menarik perhatian Kak Y..itula agaknye husband akak..kekekekkek. Bab mengandung pun kak Y pernah mimpi banyak kali..pastu air susu badan melimpah2, memang alhamdullilah la Sue, ada je rezeki datang. :)mungkin kebetulan la..

Hotmama said...

uisk....dikelilingi ular.mmg sah kak y ramai peminat ni.

Hayati said...

mimpi hubby kawin lagi tu camne plak... huhuhu

Hotmama said...

Hayati;
Ermm...rasanya yang tu you nak dapat madu la tu.Hihihi

Men said...

..aku pulak mimpi di kejar Janda Muda >>>> punya lah penat aku berlari .. akhir Janda tadi dapat tangkap aku .. aku menjerit sekuat hati ..tp suara tak nk kuar .. aku jerit lagi .. smpai pada satu ketika tu aku terjaga .. kakak aku yg kejutkan ..
apa maksud dier ..

Hotmama said...

aaaa...yang tu tak belajar lagi.Cikgu tak sempat ajar.so tak tahu apa maksud dia.

Men said...

... aku rasa lah kan .. aku ni nak dapat bini yg baik kot .. yg kedekut sikit dan tak boros mcm ko orang ...
mungkin kot...

Hotmama said...

eleh....confirm dapat yg lg jht dr kami dan lg boros dr kami.Aku nak doa hari2 cam ni.Padan muka.Hah...berlagak sangat....

Nur Arynellisa Natasha said...

salam...
boleh tak saya nak tanya tentang mimpi mengandung tu..
kak cakap rezeki datang dari sumber tak terduga kan
kalau tak kberatan boleh tak saya tau btk rzeki yg mcm mana tu...
mksudnya mc duit ke mknan ke atau harta benda ke
sbb saya dah mimpi diri sndri mengandung ni,terlalu kerap..
teramat2 kerap..sampai satu hari saya bangun dari tidur,saya jadi takut dan menangis sambil pegang perut saya...blh kak critakan details lagi tak,tntg rzeki tu
tme kasih ya
salam

Hotmama said...

Salam Nur;

Actually "rezeki" yang akak maksudkan adalah dari segi duit selalunya. Ermm, kekadang duit tu mmg kita tak duga kita akan dapat. Contoh macam husband akak kan niaga, jadi kekadang ada je macam orang order tetiba banyak2. Dan pernah dulu akak tak tahu yang akak dah naikkan gred kat tempat keje...bila check gaji, mak aiiii...awat banyak sangat kan. Heran jugak...bila tanya HR baru tahu citer nya. Adalah a few things lagi tapi semuanya lebih melibatkan money.
Tapi baru2 ni ada gak mimpi ngandung lagi, then tiba2 husband akak dapat niaga kat tempat baru dimana incomenya lebih lagi dari tempat lama.
Ala, kekadang jangan caya sangat...semua ni mainan tido je....istighfar banyak2 yer. Sebelum tido bacalah ayat AL-Kursi.

LYnNa said...

btol ke maksud psl mimpi mengandung 2 nk dpt rezeki??? sbb setakat ni byk kali jugak la sy dpt mimpi 2...sedangkan sy lom kawen ag..mmbr bgtau maybe jodoh dah dekat..xtau la 2...

Hotmama said...

So far kalau saya mimpi ngandung, itulah petandanya...akan ada rezeki nak masuk, dan ramai yang berpendapatan yang sama

Gee said...

gee byk baca juga sal mimpi mengandung akan dapat rezeki...sbb nie pn da byk kali mimpi cmtu..tp gee lum kawin ag..hehe klu betul alhamdulillah...