Wednesday, November 5, 2008

Betul ke Perempuan Shopaholic

Ye ke pompuan kaki shopping?Orang lain kalau aku tak sure lah tapi kalau dibandingkan aku ngan my beloved husband tu,dia lagilah kaki shopping tau.Pantang tengok mesti nak beli kalau ada duit(Sib baik laki aku tak dak sini kalau tak confirm kena balik kang).Aku lak kalau nak beli apa-apa,mesti kena pikir dua tiga kali dulu.Pikir beli ni nak buat apa?nak pakai untuk apa?boleh pakai jangkamasa lama ke tak?Tak dinafikan ada perempuan yang memang kaki shopping tapi tak semua.Ada yang jadikan shopping ni sebagai satu treatment diwaktu tension.Kekadang aku buat jugak tapi not really shopping lah,Just a window shopping.Sebenarnyer tak salah nak bershopping tapi tengoklah keadaan.Jangan pula sampai orang kata "Biar papa asal bergaya".Memang betul sangatlah peribahasa tu.Ada yang shopping ni semata-mata nak menunjuk-nunjuk yang dia banyak duit dan ada yang shopping ni memang betul-betul dia beli untuk keperluan.Takkanlah kita kerja penat lelah tapi tak beli apa-apa untuk diri sendirikan.At least kita bagilah reward untuk diri kita ni.Jadi kepada lelaki yang dapat dan yang akan bakal dapat bini kaki shopping tu,get ready yer.Simpan duit banyak-banyak dalam akaun tu siap-siap.Sebab kalau tak penat nak memujuk.Sapa makan cili dia rasalah pedasnyer yer.

8 comments:

Men said...

... mmg pun .. pompuan ni kan kaki shopping .. klu jumpa kawan2 mula lah .. citer ..dier beli itu ..dier beli ini ..

" you nak tahu .. i kannnn .. baru jer beli handbag VL tauu ... murah jerr.. g lah beli .. siap offer lagii youu ... "

ni .. kira sebhgn dr contoh nyer lerr.. pompuan oh pompuan .. tul kan ? kan!kan!kan!..

amboi X3 .. makan ciliii .. kata aku lah tuuu ...

Yatie SawaNiLa.com said...

kalau tension aku mesti masuk bodyshop....situ murah sket

tapi tempat berantu takleh masuk is kedai Adidas....

Hayati said...

mmg pun.. xspecially handbagsss!!!
tp skang ni beralih arah kat kasut plak.. ;-)

yatie said...

Su,kak Y camtu la..kalau stress pi shopping complex, memang rasa lega sket kepala otak ni..hheheh..

Hotmama said...

Mr Men,
pembetulan yer,LV bukan VL.and 1 more thing,sibuklah mamat nih.Aku nak wat smyg hajat lagi bg dia dpt bini yang btl2 kaki shopping.Baru dia rasa.hahahaha.....

Hotmama said...

yat;
body shop best sbb dia mmg murah.

Hayati;
Hihihi...saya dua2 minat.Tapi suka tgk jerlah,kalau nak beli pun 3-4 bln skali br beli.

Kak Y;
Betul tuh,kalau tgh tension especially dulu masa keje kat Midvalley,tension je turun bawah jalan2.Cuci mata....

Sall said...

sal pun suker, tapi kan, kalau takde duit, window shopping pun jadi...

Men said...

.... tu arrr ... klu ada duit ...pi prabih .. shoping sana sini .. sana offer sini offer .. last2 ... dengan window2 ko shoping dan kawan ko sorang tu pun sama .... makan shoping makan shoping makan shoping ..