Saturday, October 4, 2008

Third Hari Raya

Hari ni dah pun 3 hari kita raya yer,cepat betul. Masuk hari ni kira dah 4 hari lah kat kampung.Huh,penat tau sepanjang 4 hari kat kampung ni.Biasalah kan namanya pun dah raya.Actually ada gambar nak letak kat entry ni,tp pasal ada problem lak takleh nak upload pic,so i will post in the next entry ya.
Actually aku penat sebenarnyer sebab yerlah,hubby pun kampung sebelah je ngan kampung aku,harus kena gilir-gilir ngan dia.Malam ni kat umah dia,next malam umah aku plak.Macam siang tadi,umah aku buat nasi ayam so nak tak nak kenalah jugak balik sebab mak dah panggil.Actually,aku dah plan hari ni sampai sabtu aku nak stay umah mak mentua aku.Ahad until tuesday,umah aku plak.Tapi bila mak dah panggil,aku tak sampai hati lah.Sebabkan laki aku dah ada plan lain,terpaksalah aku berpisah jap ngan hubby.Biar dia kat umah dia,aku kat umah aku plak.Penat sei,tapi nak wat camner.Dua-dua hati mesti mau jaga maaa.

Esok pagi-pagi,nak kena balik Sungai Dua jugak sebab dah janji ngan mak nak tolong ambilkan orang untuk urut mak.Kul 9 dah kena pergi ambil makcik tu.Pas hantar dia kat emak aku,aku nak ke pekan sungai dua untuk beli tulang lembu sebab this sunday cadangnyer nak buat bihun sup tulang.Semua aku wat sendiri je,malas nak mengharap sangat kat hubby sebab nanti plan lain,mesti jadi lain.Dari masam-masam muka,baik aku buat semua sendiri.Lagipun I kan independent wife.Aku dah biasa buat kerja sendiri kecuali jika kerja tu aku memang tak mampu nak buat terpaksa lah mengharapkan orang jugak.Hah,itulah kisahnyer untuk raya ke-3 ni.Tak menarik pun,tapi takperlah,suka hati akulah nak cerita apa pun kan.Ni kan rumah aku kan kan kan...

3 comments:

Jim Broga said...

biar penat asalkan dapat bersama family...cam sedap je sup tulang tu..bersama nasi ayam tu.. bila nak buat kat sepang lak?

Hotmama said...

yup,tu yang penting.ha kan....sepang bila yer?

izzamil said...

...mmg tak menarik pun ..dah 3rd hari raya ... tp kembali ceria bila awk buat sup tulang .. best kan ! kan kan