Saturday, October 4, 2008

First Raya

Apa lah terbalik entry aku ni.Sebelum entry ni,aku citer pasal 3rd raya but entry ni baru nak citer pasal first raya.Actually nothing interesting happened pun masa first raya tu.Macam biasa,pagi-pagi pas Subuh tu aku akan siapkan semua hidangan.Panaskan apa yang patut dan potong apa yang patut.Normally,pagi-pagi pas Subuh aku akan bawa mak ke kubur Bapa,dan masa tu lah kitaorang akan baca Yassin bagai.Tapi this year tak buat sebab pagi raya tu hujan lebat dan lagi pula mak tak baper sihat nak pergi kubur.

Hubby lak dalam kul 8 cam tu,dia balik umah mak dia sebab dia nak sembahyang raya kat area umah dia.Last year,dia dah sembahyang kat area umah aku.Actually this year giliran hubby nyer umah tapi sebabkan family aku cuma ada abang yang second je,hubby asked me to stay je kat umah mak aku.His side ada buat open house masa raya pertama.Dalam kul 1pm baru Hubby datang ambik aku untuk gi umah dia.Sebelum nunggu dia datang xempat gaklah aku posing-posing ngan budak kecik ni.Ni anak abang yang second,umo baru 5 tahun.

Dia memang rapat benar ngan aku,tapi degilnyer ermmmm...biasalah kan budak-budak.

Ha,tu mak andak dia...hihihi

2 comments:

izzamil said...

weii adik ... mak andak ko degil tak .. ada ke patut dia kata kt adik ko ni degilll...
kalau betul .. mmg arr .. 2 x 5 ...

Hotmama said...

e'eh,makandak dia baik tauuuuuuuuu