Friday, October 10, 2008

Sental jangan tak sental

Inilah kereta pertama ku,ermmm walaupun it just a Kancil 660 but for me it worth more than that.Masa nak ambik keter ni macam-macam dugaan yang aku kena lalui.Yerlah masa tu baru gaklah grad and I dont have full time job yet.Masa tu cuma kerja kat Synovate as interviewers and my basic salary was only RM450 + piece rate.Tapi bank biasalah dia mesti nak tengok basic kan so macam-macam document nak kena sediakan.At last aku buat kat Public Bank Kulim sebab situ agen keter ni kenal manager sana.All downpayment aku sediakan sendiri,tak mintak tolong sapa-sapa pun.Memanglah pening sket sebab yerlah dah lah gaji sket dan baru keje lak tu.Tapi berkat kesungguhan ku dapatlah jugak.Keter ni memang lah banyak berjasa ngan aku.Aku pakai masuk sekarang dah 5 years plus.3 tahun pertama memang tak banyak kerenah,cuma ada skali aku ada cakap nak tukar keter,terus dia buat perangai.Orang ada cakap,yang besi ni ada perasaan.I dont knowlah betoi ke idak.Tapi for safety aku tak nak cakap bab nak tukar keter ni dalam keter.Tapi sekarang macam berbelah bagi lak nak jual ke idak keter ni or maybe aku simpan je keter ni.Tapi sakit siot kalau pakai 2 keter skali gus.Last Monday, I took my car pergi car wash.Dah lama dia tak kena sental tau.



Pada keter ku,I really love you.Walaupun kau agak kecil tapi kau banyak sangat berjasa ngan aku.Aku lanyak kau camner pun kau tak buat perangai sangat.InsyaAllah aku akan jaga kau hingga akhir hayat aku.

2 comments:

izzamil said...

...macam penah tengok jer tempat ni .....

Hotmama said...

yerlah cik abang oi...ni kat desa murni lerrr