Friday, October 10, 2008

Pekan cowboy

Jangan terkejut yer kat Malaysia ni pun ada pekan cowboy.Macam ni,pekan Sungai Dua atau lebih dikenali dengan Pekan Cowboy oleh penduduk kat sini.Nak tahu nape?sebab memang macam ngan pekan cowboy yang macam dalam citer-citer cowboy tu.Tapi tak derlah kuda bagai.Suasana tu jer yang nyebabkan ianya dipanggil sebagai Pekan Cowboy.
Tapi sekarang dah tak macam dulu lagi.Semua kedai dah dirobohkan.Kerajaan nak besarkan jalan dan banyak dah pembangunan kat Sungai Dua ni.Terkejut gaklah masa balik hari tu tengok semua kedai dah dirobohkan.Pekan tu memang lah sibuk sesangat especially pagi ngan petang.Kalau korang dengar Era kan,adalah depa bagi tau kesesakkan berlaku di jalan Sungai Dua.Ha...tu lah area umah aku.Dapat snap satu gambar je sebab susah nak snap gambar kat situ.

Ni pun sebab dalam keter tengah tunggu trafic light hijau kat simpang dari Taman Desa Murni atau pun lebih dikenali sebagai Mee Udang galah kat titi timbul tu.Jangan Marah yer sebab tempat tu dah pernah masuk rancangan Jalan-jalan cari makan.Tak sangka yer famous gak yer kampung saya ni yer.

7 comments:

Hi! I'm Ruby said...

blog hopping :)

sabrinaabubakar said...

woit mak cik bila mau balik kerja..wah lama gile hangpa cuti eh..raya sakan yer!!!dah dah gi balik kerja..hihihihi..
umah kak su bila plak nak wat open house nih?

izzamil said...

elehhh...citer hal kampung dier kononnn... balik KL siap ko ....

Sall said...

eceh... glemer abih la konon tuh.. takpe I kasik can kat ko sue..

Hotmama said...

hahahaha...sumer jeles aku cuti lama-lama yer.....balik keje isnin ni rasanya dah tak nampak orang sbb keje belambak siot

izzamil said...

... ni mesti ingat citer lama nih..nostalgia masa gadis sunti dolu dolu tu .. kat simpang ni dulu..ada pokok jambu batu .. dia lah yg selalu panjat2 kat situ nak ambik buah .. tangkap ikan kt sawah .. mandi sungai ..

..tul kan .. kan kan kan...

Hotmama said...

mmg ada kisah silam pun kat sini,jatuh longkang yang penuh ngan selut.bas kilang bodoh yang sebabkan sy jatuh tau....tak lupa sampia skrg