Thursday, October 30, 2008

My personal collection

Nak share ni pasal barang penjagaan kecantikan.Walaupun tak cantik i tetap kena jaga jugak.Kalau boleh tak nak lah ada jerawat kat muka tu kan.Kita mesti jaga ketrampilan kita.Aku ni lagilah keje kat airport dan hari-hari kena jumpa orang,at least muka tu kenalah jugak make up sikit-sikit kan.Badan pun kena la jugak wangi,jadi perfume yang wangi-wangi menjadi pilihan saya.Aku guna alat make up ni simple giler dan murah giler.

Yang pertama adalah pencuci muka.Muka ni kena cuci kalau tak,confirm nampak kusam je.Aku guna Safi Rania je.

Next lak,ni pelembap muka.Toner ada,tapi lupa nak tangkap gambar.

Ini aku guna sebagai faoundation.(Temulawak je...)


Ni lak alat make up aku.Aku guna bedak ngan lipstick je.Aku pakai product nama Ellianto.Memang best tau dan wangi bau dia.Untuk yang lain-lain cam blusher bagai,I tak minat.Tapi still ada spare,just in case.


Untuk perfume lak,aku ada dua collection,satu nyer Bvlgari omnia(Bau wangi giler) dan Body shop(chymara).



Perfume ni tahan lak dekat ngan 4 bulan.Secara kesimpulannya aku guna yang murah-murah je alat kecantikkan sebab aku ni takleh pakai yang mahal-mahal.Habis gatal muka.Bagus betul lah kulit aku ni dan laki aku pun senang sebab maintainance tak tinggi.

9 comments:

mizz^lady^muack said...

akak pki Temulawak.....sme la....hihihihi......

Hotmama said...

iyer....tu yang best pakai pun.lain2 dah try tp takleh la.yang mahal pun dah try tp xleh

mizz^lady^muack said...

betul....sy pki tu kn....
muke tmbh putih tau....hihihihihi....

Yatie SawaNiLa.com said...

nak tunjuk collection gak lah

Sall said...

tamabh puteh ye pakai temulawak ni... dah lama tak pakai, pakai dulu masa tengah study jer...

Sue.. cun nyer ko nyer layout baru ni... Gucci nyer ada tak? Kalau ada nak cari mana ye?

masviona said...

saya pun suka gak ngan bau perfume chymara tuh..wangi..saya simpan kat opis satu

Hotmama said...

yat;
Tunjuk,jangan tak tunjuk

Sall;
cantik eh design ni.Gucci pun ada,kau pergi kat pyzam.com


Masviona;
mmg sedap bau dia.mengancam tull

Eina said...

sue, sama la perfume kita...tp lama dah. K Ina nie x leh pakai satu2 perfume dlm masa yg lama la. cepat bosan ngan satu2 bau tu la. tu la yg beli bodyshop n avon jer. Murah sikit n leh beli banyak. ada 2 -3 botol jer yg mahal2 utk majlis rasmi gitu. hehehe

Hotmama said...

su tak kira rasmi ke tak rasmi,sama je su hentam sumer.hihihihihih