Tuesday, September 16, 2008

Padah nyer tido lambat


Memang betul lah kalau tido tak cukup ni ada effect kat otak kita kan.Pikir pun cam orang bodoh je.This week memang merupakan minggu aku susah tidur.Paling awal aku tido adalah pukul 2am.Paling lewat kul 5am.Nak bangun pagi punyalah susah tapi keje nyer pasal terpaksa la jugak.Hari ni aku dah rasa side effect dia dah.Antara side effect yang aku dapat hari ini adalah:-

1.Aku nak tepon mak kat kampung dan terpaksa dail no tepon mak tu masuk 4 kali baru betul no umah kampung aku.Kali pertama ngan kedua,aku dail no husband aku dan yang third aku dail no tepon HQ aku.Sekali dengar yang angkat operator cakap"Selamat tengah hari,Malaysia Airport..."aku pun terus letak tepon tuh.Kali yang keempat baru betul aku dengar suara mak aku.

2.Aku tepon adik aku yang dok Putrajaya,aku pi dail no tepon husband dia.Skali bila adik ipar aku angkat,aku bleh blur nama adik ipar lak aku lupa.Terpaksa ambik masa dalam 10 saat untuk ingat.

3.Tadi aku beli pastry kat KLIA ni untuk berbuka,dah bayar ni dan sekerat jalan aku nak naik opis,baru teringat aku tertinggal pastry aku tu.Kenalah patah balik gi ambik.


Iskkk...susah tul bila penyakit tak leh tido ni.Okay malam ni nak try tido awal jugak dan lagi pun esok kan CUTI....yes yes yes.

7 comments:

izzamil said...

....mmmmmmm .tido awal ???

Hotmama said...

yeap,erkk..insyaAllah.Kat opis lagi.Nak online takleh.kul 12 baru balik.Itu ini kalau,ntah la kul bape tido kan.

Sall said...

Sal harap by the time sal letak komen ni, ko dah tido ye... cube la minum susu before tido... or ko focus satu benda je... Sal lak, pantang letak kepala je ni... terus jalan.. hahaha... sian ko ye... esok kite sama2 qada tido nak?

SueCute said...

Take rest Sue, bahaya tak leh tido nie weh...org kata biar tak cukup makan dari tak cukup tido...sian nko tgk tu dah melatah sana sini...ahak! (gelak sampai terguling-guling)...okey enjoy yr holiday today....hu!hu! aku gak kena kerja....

yatie said...

makan apple before sleep. it's work..anyway aku cuti jaga anak...sekolah dorang cuti hari ni

Liena said...

sue,kena biasakan diri tidoq awai...paksa gak mata tu pejam jgn layan sangat...bahaya.

Hotmama said...

hihi,thanks yer semua bg nasihat.nak tau apa jadi smlm?jap lagi su tulis dlm entry utk hr ni yer