Wednesday, September 10, 2008

Are you happy???


Are you happy with your current life?For me,honestly I can say that I'm very happy with my life now eventhough I dont have luxury car,big houses,lot of money in my saving accounts and also rich husband.Ermmm...penting ke semua tu untuk pastikan kita happy?Bagi aku biarlah aku hidup sederhana asalkan aku ada suami yang bertanggungjawab dan penyayang.Cukuplah aku masih cukup makan, pakai, tempat berlindung dan juga suami sentiasa disisi dalam keadaan apa sekali pun.Suami yang sentiasa menerimaku seadanya,tak kisahlah dalam keadaan sihat atau sakit,susah atau senang.
Aku juga bahagia dengan pekerjaan ku sekarang.Happy sebab adanya colleague yang sekepala,boss yang sempoi.Langsung tak rasa pressure bila ada kat opis ni.Kerja banyak macam mana pun langsung tak rasa tertekan.
Kesimpulannya yang boleh aku buat tentang diri ku sekarang ni, walaupun tak hidup mewah cam orang lain tapi aku bahagia sangatttt.Aku bersyukur kepada Allah dengan apa yang telah diberikanNya.Amin...

9 comments:

SueCute said...

Tambah sikit...bersyukurlah nko masih ada ibu dikampung yang tak jemu-jemu memberi kasih sayang yang abadi dari kita dikandung, dilahirkan, dibesarkan, bagi pelajaran dan sehinggalah kita menjadi "manusia yang bahagia" hari ini.....

Hotmama said...

yup betul tu sue...Thanx

Sharon Loh said...

Hi there,

Thanks for your comment. Appreciate it.
Love your cats and I think it's great that you love your job. Keep up the spirit :)

Regards,
Sharon Loh

sabrinaabubakar said...

yupe me agree here..tho kekadang rasa jeles tetap ada bila kenkawan mewah or tgk org lain bahgia jer ..emm but life has to go on..mungin bahagia waiting in the future

Y u Z z 9071 said...

Salam hotmama..;)

ya betul tu...

bersyukur atas apa yang telah diberikan pada kita...lebih bererti kehidupan ....

Jim said...

Good for you, some of us still have to struggle even to pretend being happy...i know a few of em' couples who has everything they could possibly want in this material world but are still not happy. I think your colleagues contributed a lot to your happiness :)

Sall said...

Sue.. Sal pun rasa camtuh.. tapi kenkadang dugaan tuh mesti la ada kan... tu la namanya 'kehidupan'... Ada orang kaya raya dan nampak bahagia, tu yang kite nampak je tapi betul ke diorang happy.. mesti ada gak kekurangan yang kite tak nampak. As for me, terima je la apa yang Allah bagi at the same time berusaha nak dapat ape yang kite nak..

yatie said...

aiman tak kisah...............

Hotmama said...

Dear all;

The most happiest is I have friends macam korang semua.I love you all...