Friday, August 22, 2008

Visit to Zurich Airport

Friends;

Hari ni aku nak share sikit pasal masa aku pergi Zurich few months ago. Every year, KLIA akan buat satu program yang kita orang panggil ASQ Benchmarking Study Visit. This program need us to visit other best airport in the world so that we can learn about how other airport doing until they can be the best airport. We already practice this program since year 2004. Alhamdulillah berkat dari usaha ni currently KLIA dah pun jadi World Best Airport in 15-25 million category untuk 3 tahun berturut-turut.

Masa pergi visit Zurich hari tu, cuma 7 orang je yang pergi dan masing-masing mewakili department masing-masing. Me, as secretariat kenalah pastikan semua nyer berjalan lancar dan Alhamdulillah semuanya okay sampailah kami selamat pulang ke Malaysia.

Ni la first time aku pergi jauh tanpa suami di sisi. Masa aku salam dia tu, aku tengok muka dia berubah cam nak ngangis (Bukan aku yg nak nangis tapi dia). Yerlah first time kan.Tapi sempat gak pakcik ni posing sebelum aku pergi.

Masa nak check-in



Lepas Check-in (Kat Satellite)


Husband aku lak yang lebih2 kan...cam dia yang nak fly."Papa,ma gurau je."

Just arrived at Zurich Airport


First day at Zurich Airport.


Lunch at Italian Restaurant (Vegetarian food)


Few Pic inside Zurich Airport






At Zurich City




Kebanyakkan gambar aku cam kaku sebab sejuk giler.Kita orang tak sempat jalan banyak tempat sangat sebab diberikan 3 hari je. 3 hari tu terpaksa digunakan untuk siapkan segala kerja.Apa-apa pun aku enjoy dan bersyukur sangat sebab dapat juga sampai kat tempat orang ni. Masa balik kitaorang transit kat Amsterdam.

Few Pic masa kat Amsterdam Airport


Itulah kisahnyer, walaupun penat tapi enjoy sangat.

7 comments:

Eina said...

wow su, dah gi oveersea yer....

Hotmama said...

Ala kak ina...pergi sebab keje dan di sponser.kalau tak,tak merasa la.

Sall said...

weiii, syok nyer gi sana. haha... nak keje cam ko la.. ada keje kosong tak? serius nih... hahaha...

Hotmama said...

Sall,FYI semua GLC skrg ni kena freeze untuk ambik new staff. Kalau ada nanti su bg tau sall eak.

sabrinaabubakar said...

Emm jgn dapat department macam saya udahlah kan kak su..hihihihi...dapat gi pun India,India,India...bosan..huhuhuhu..kak su menyesal lah tak kirim barang.Nak nangis tengok gambar.pasni msg eh nak gi..nak kirim perfume bebanyak

Hotmama said...

sab nyer dpt dah nak kena bubar la.
ha tu sab,org tepon byk kali hr tuh tak nak angkat.perfume mmg murah giler

sabrinaabubakar said...

hehehe...mmg pun kena bubar.No wonder Aidil ari tu tepon lain macam jer cakap..hihihi.Info terkini i received kontraktor pun dah tukar big big boss.Sekarang Indian kot yang pegang.Sian big boss i yang slalu poyo itu...huhuhu