Thursday, September 18, 2008

Hari Raya Eve

Semangat nak sambut Hari Raya makin membara kat diri aku.Hari-hari kat KLIA ni dah pasang lagu raya.Aku start bercuti pada 30hb dan aku akan bercuti sampailah 12hb October.Wah,lama giler yer bercuti...
Macam nilah kalau dah skali skala balik kampung.Last balik kampung bulan 4 this year.Memang lama sangat kan tak balik kampung.Paling aku rindu adalah of course my Bonda tercinta, pastuh anak-anak buah aku.Confirm aku kena pau ngan depa duit raya tahun ni.Anak buah aku je dah 13 orang,belah husband pulak 13 orang jugak (Tu tak campur yang dah sekolah menengah tu).Aku bagi kat yang masih sekolah rendah je.Tahun ni aku akan raya kat umah mak aku dulu pastu baru ke umah mentua.Last year pun camtu jugak.Bukan aku tak nak raya umah mak mentua aku tahun ni,tapi my hubby cakap takper raya je kat umah mama tu.Sian mak dok sorang-sorang.Tahun ni,kakak dan abang aku yang sulung semua raya umah mak mentua masing-masing.Sorang kat Johor dan lagi sorang kat Kelantan.Adik lak raya kat umah mentua kat Melaka.Tinggal lah abang aku yang second sebab umah mentua dia dekat-dekat je ngan umah mak aku.My hubby nyer home town pun dekat je ngan umah mak aku.Nanti aku citer lagi tragedi yang amat menyedihkan yang pernah berlaku dalam hidup aku di Hari Raya Aidilfitri ni okay.Tunggguuuu....

9 comments:

Yatie SawaNiLa.com said...

hihi aku rasa aku tau. takpela su yg dah takde kite sedekahkan alfatihah...

Y u Z z 9071 said...

wahh..lama cuti.

kalo booking tiket flight thru hotmama..ada special diskaun tak? hehe

Hotmama said...

Kau mmg sahabat aku Yat,Memang tiap2 raya pagi kami satu family akan ke kubur dan baca yassin.

Yuzz,tak derlah sebab sy tak kerja ngan Airline,Saya keje ngan Airport

Sall said...

ermm... sabar sue yer.. Sal pun tau gak, sal pun sedih gak kalau Sal jadi ko.. memang la kite takkan leh lupekan for the rest of our life kan.. semua yang dah pergi, especially yang rapat, mesti la kite takkan luper. tul tak? sedekah kan je la ape yang patut..

Makcik, Sal dah jawab kat blog sal pasal tudung tuh.. tapi nak ckp kat sini, gak.. Yes, I want it.. please tgk regenyer berapa cik adik.. kalau leh nak pakai raya gituh... hahahaha... tq, i lap u...:).

Hotmama said...

Sall,harga dia 49.00.tolak harga su 10% dapatlah baper eak?kau kira lah sendiri....betul kau nak?kang aku beli kau tak nak lak.

Sall said...

ish ko ni.. nak la... cantik kan.. sal suke camtuh.. bunga2 tak suke sangat..

Hotmama said...

ok,sok su belikan

izzamil said...

aku rasa la ... kamu ni mesti tido tak lena sepanjang bulan ramadan .. bukan kerana apa .. sbbnya dah tak tahan lagi dah nk pakai baju raya ... dn nak raya sekeliling kampong .. ha ha ha ... apapun dalam bulan mulia ni jgn ambik ati no.... kitakan sekampong..pasni kita p raya sama2 ekkk ...dn jgn lupa .. beli beg galas yg kecik tu ... buat simpan duit raya nnti..

Hotmama said...

apa lak galas kecik??besar lahhh kang ada orang tu nak bg duit raya tak cukup beg